Laihian Levypala Oy – Polttoleikkauspalvelua mittatilaustyönä vuodesta 1989

Laihian Levypala Oy on teräksen poltto- ja plasmaleikkaukseen keskittynyt perheyritys.

Toimitamme teräsleikkeitä alihankintana konepajoille ja rakennusyrityksille kaikkialle Suomeen.

Valmistamiamme kappaleita käytetään mm. koneiden rungoissa, sähkö- ja laivamoottoreissa ja teräsrakenteissa.

Toimitamme tilauksia yksittäisistä kappaleista aina useiden tuhansien sarjatilauksiin.

Tuotantohallimme sijaitsee Laihialla Vaasan seudulla.

Toimintatapa

Laihian Levypala Oy toimintatapa

Meidän valttimme

  • Monipuolinen valikoima teräksiä suoraan varastosta
  • Varmat toimitusajat
  • Asiakaslähtöisyys
  • Pitkän linjan CAD-osaaminen
  • Markkinoiden tehokkain tuotannonohjausjärjestelmä
  • Kappaleiden tunnistettavuus ja jäljitettävyys on huippuluokkaa

Hyvin tehty työ on parasta markkinointia.

Aarre Peltoniemi, toimitusjohtaja

Historia

Laihian Levypala Oy historia 1989-2023

Ajatus yritystoiminnan aloittamisesta

Ennen yrittäjäksi ryhtymistä levyseppä-hitsaajaksi kouluttautunut Aarre Peltoniemi teki 15 vuotta alan töitä VR:n konepajalla. Työtilanteen muuttuessa epävarmaksi heräsi ajatus oman yrityksen perustamisesta. Laihian Levypala Oy:n tarina alkoi vuonna 1989, kun yritys perustettiin maatalouden liitännäiselinkeinoksi kotitilan yhteyteen.

Aloitus navettarakennuksessa

Työt alkoivat verstaaksi muutetussa vanhassa navettarakennuksessa yhden miehen pajana. Kuuden vuoden ajan Aarre teki töitä yhtä aikaa sekä VR:llä että omassa pajassaan. Illalla omassa pajassa tehdyt työt vietiin aamulla asiakkaalle ennen työpäivän alkua. VR:n Konepajan muuttaessa Vaasasta Pieksämäelle Aarre siirtyi työskentelemään kokopäiväisesti omaan pajaansa.

Osakeyhtiön perustaminen

Vuonna 1996 otettiin ulkopuolista työvoimaa ja yritys kasvoi toiminimestä osakeyhtiöksi. Samalla suunniteltiin tuotantohallin hankkimista. Suunnitelmia tehdessä kävi ilmi, että kunnalla ei ollut tarjota yrittäjälle teollisuushallia, joten halli rakennettiin omille maille.  Omalle maalle perustettua hallia onkin ollut helppo laajentaa vuosien saatossa.

Verkkokauppa 

Verkon kautta myymistä kokeiltiin jo vuonna 2012 ilmoituspalveluiden kautta. Näkyvyyttä Suomen markkinoilla saatiin ja siirryttiin suunnittelemaan omaa verkkokauppaa. Verkkokauppa avattiin 2016. Halusimme tuoda valikoimamme paremmin asiakkaiden ulottuville ja parantaa asiakaspalveluamme.

Verkkokauppamme valikoimaan kuuluu puolivalmisteita (mm. hitsattavat korvakkeet ja osina myytävät tuotteet), auran ja lumilingon teriä sekä esimerkiksi huulilevyjä. 

Jakautuminen ja nykytilanne

Laihian Levypala Oy jakautui kahdeksi yhtiöksi 1.1.2021. Vanha y-tunnus (1070578-4) on lakannut ja uusi y-tunnus on 3143428-2. Laihian Levypala Oy:n liiketoiminta jatkuu ennallaan.

Yritys työllistää 9 henkilöä. Osaaminen, erikoistuminen ja hyvät työolosuhteet ovat olleet yrityksen menestystekijöitä. Peltoniemen mukaan hyvin tehty työ on parasta markkinointia.

Yhteistyökumppanit

Metsätyö Oy on metsäkonevarusteiden, työkoneiden tieterien, kauhaterästen ja kaivinkynsien johtava markkinointi- ja myyntiyritys.

Etsitkö luotettavaa metallin alihankkijaa? Ota yhteyttä!

Aarre Peltoniemi

Toimitusjohtaja

p. 06 4777 902

aarre.peltoniemi@laihianlevypala.fi